Therapiën
Contact

Bel of mail voor meer informatie of maak direct een afspraak.

 Contact  

Team Beest

De natuurgeneeskundige therapeut voor uw (huis)dier

 Team Beest  

Bioresonantie
de Bullekamp
Lid

Wanneer maakt u een afspraak?

In onze praktijk zien wij de meest uiteenlopende problemen voorbijkomen. Van allergieën tot gedragsproblemen, van voedingsintolerantie tot angst. Acute, maar juist ook chronische klachten? Bij ons bent u aan het juiste adres! Hier volgen enkele algemene aandachtspunten. Voor meer praktijkvoorbeelden, tips en aandachtspunten kunt u verder lezen bij Nieuws & Info. Hier worden regelmatig interessante korte artikelen geplaatst.

De Hond

Honden zijn opmerkelijk gevoelige dieren. Juist omdat ze zo op de mens gericht zijn, zijn honden gevoelig voor spanningen. De ervaring van Dierpraktijk Beest is dat honden relatief vaak stress ervaren. Nu is stress van korte duur niet per definitie belastend. Langdurige echter wel! Stress belast een dier op zowel het mentale, energetische en fysieke vlak. Stress ‘vreet’ energie. Heeft uw hond last van stress? Is uw hond bijvoorbeeld snel moe, geïrriteerd of heeft uw hond last van diarree? Ook onweer, angst voor vuurwerk en harde geluiden kunnen stress veroorzaken. Daarnaast kan contact met andere honden spanningen en/ of gedragsproblemen opleveren. Teveel aan stimuli kan resulteren in gedragsproblemen, zoals bijten, vernielen, angstplassen, blaffen, angstagressie, etc.

Gedragsproblemen bij honden
Gedragsproblemen bij honden

Honden zijn opmerkelijk gevoelige dieren. Helaas hebben ze vaak stress en zijn (te) vaak onzeker.

Puppy’s: socialisatie, puppycursus en zindelijk maken
Puppy’s: socialisatie, puppycursus en zindelijk maken

De indrukken die een pup krijgt tijdens puppycursus worden vaak onderschat.

De Geit

Veel problemen met geiten komen voort uit verveling. Het bekendste probleem is het ontsnappen van geiten. Geiten zijn van nature nieuwsgierig, vandaar de ‘ontsnappingsdrang’. In eerste instantie grappig maar op den duur vervelend. Dezelfde nieuwsgierigheid zorgt ervoor dat een geit alles probeert te eten tijdens zijn ontdekkingsreis. Een gevonden boterham wordt naar binnen gewerkt inclusief plastic zakje. Ontsnappen is dus bovendien gevaarlijk!

Gedragsproblemen bij geiten
Gedragsproblemen bij geiten

De geit is van nature nieuwsgierig, ontsnappen valt onder de meest voorkomende gedragsproblematiek

De geit is een ‘browser’
De geit is een ‘browser’

Browsers eten in tegenstelling tot grazers bij voorkeur houtachtige planten, zoals bladeren,

jonge scheuten en vruchten van struiken en bomen.

 

De Kat

Katten worden gezien als spirituele dieren met een aristocratische levenshouding. Het gezegde luidt dan ook niet voor niets: ‘Honden hebben bazen, katten hebben personeel’. Deze puurheid is ondanks domesticatie bewaard gebleven, de kat gaat nog steeds zijn eigen gang. De kat is een territoriaal dier, dat van oorsprong solitair leeft. Zijn natuurlijke leefgebied bestrijkt enkele vierkante kilometers. De gemiddelde huiskat daarentegen, heeft een aanzienlijk kleiner territorium, wat daarnaast gedeeld moet worden met andere katten. Het is daarom niet verwonderlijk dat een kat zijn eigen tuin verdedigt. Met name een kater geeft graag blijk van zijn trots door zijn territorium af te bakenen. Een kater die binnenshuis sproeit waant zich waarschijnlijk een “echte leeuw”. Voor u als eigenaar is het minder aangenaam. Door middel van een consult bij Dierpraktijk Beest wordt het gedrag in kaart gebracht. Omgevingsfactoren en intrinsieke factoren zullen worden vastgesteld, waarna maatregelen en middelen ter oplossing aan u worden voorgesteld.

De kat als mysterieus en spiritueel wezen
De kat als mysterieus en spiritueel wezen

Zoals Louis Couperus (1863-1923) zei: “O katten, katten, uw zielen zijn raadsels!”

Meest voorkomende problemen bij de kat
Meest voorkomende problemen bij de kat

Dierpraktijk Beest helpt als uw kat last heeft van o.a. allergieën, huidklachten, nierstenen of blaasgruis

 

Het Varken

Hedendaagse varkensrassen zijn een product van actieve selectieprocessen sinds domesticatie 8000 a 10000 jaar geleden. Varkens zijn alleseters met een uitstekend ruikvermogen. Het zijn sociale dieren en bovendien zeer intelligent. Zo hebben ze een grote behoefte aan exploreren en kunnen ze associaties leggen. In de natuur foerageert het varken meer dan 50% van de actieve tijd, met name in de schemering. Het leefgebied bestrijkt enkele 100 tot 2500 hectare!
Overgewicht, vaak gepaard gaande met verveling en osteochondrose, is een veelvoorkomende klacht. Ook huidproblemen komen veelvuldig voor. Naast voeding speelt de leefomgeving een grote rol. Schuren tegen bomen en zoelen (rollen in de modder) zijn belangrijk voor de temperatuur huishouding en hygiëne. Ademhalingsproblemen, maagzweren en andere ziekten door het niet kunnen zoelen kunnen veelal worden voorkomen door aanpassingen in de leefomstandigheden. Dierpraktijk Beest helpt u hier graag bij.

Overgewicht en huidklachten bij varkens
Overgewicht en huidklachten bij varkens

In de natuur is het varken meer dan 50% van de dag bezig met foerageren.

Het varken is een alleseter.
Het varken is een alleseter.

Dierpraktijk Beest helpt als uw varken last heeft van o.a. allergieën, huidklachten, overgewicht

of bewegingsproblemen.

Het Paard

Paarden zijn prachtige dieren. De bereidwilligheid van het paard om samen te werken met de mens maakt deze dieren zo bijzonder en geliefd.  Deze krachtige, atletische dieren zijn gebouwd om te vluchten en grazen. Onder natuurlijke omstandigheden besteedt het paard circa 67% van de dag aan grazen. Het paard legt hierbij dagelijkst tot 50 kilometer af! Deze aspecten zie je terug in de anatomie van het paard. Wat de paardenliefhebber allang wist  is nu (eindelijk) daadwerkelijk wetenschappelijk bewezen, namelijk dat deze kuddedieren innige vriendschappen aan kunnen gaan met elkaar. Hierin schuilt een wezenlijk probleem, want deze kans moet het paard uiteraard wel krijgen! Voor een fysiek, mentaal en energetisch gezond paard zijn ruwvoeding, vrije beweging en sociaal contact met soortgenoten dan ook van cruciaal belang. Onze ervaring is dat wanneer een paard in disbalans verkeert dit zich vaak uit in luchtwegaandoeningen en/ of bewegingsklachten. Verveling en stress komen door uiting door gedragsproblemen (zoals stereotypieën). Ook als uw paard last heeft van andere klachten kunt u bij ons terecht, wij helpen uw paard graag. Tevens kunt u bij Dierpraktijk Beest  voor voedingsadvies, mestonderzoek, training en begeleiding.

Het Paard
Het Paard

Paarden kunnen innige vriendschappen sluiten.

Paarden die zich vervelen kunnen probleemgedrag ontwikkelen, zoals stalondeugden.
Paarden die zich vervelen kunnen probleemgedrag ontwikkelen, zoals stalondeugden.

Dierpraktijk Beest helpt u graag als uw paard klachten heeft.

Voor meer praktijkvoorbeelden, tips en aandachtspunten kunt u verder lezen bij Nieuws & Info. Hier worden regelmatig interessante korte artikelen geplaatst.