Gedragsproblemen

Dierpraktijk Beest helpt u graag bij het vinden van een oplossing als uw dier ongewenst gedrag vertoont.

Blaffende honden, sproeiende katten, bijtende konijnen of paarden die ‘dominant’ genoemd worden.
Dierpraktijk Beest zoekt naar een oplossing.

Maar wat zijn gedragsproblemen eigenlijk?

Dierpraktijk Beest legt het u graag uit:
Gedrag bestaat uit alle handelingen die een dier verricht. Gedrag is diersoort specifiek. Probleemgedrag is niet hetzelfde als abnormaal gedrag. Abnormaal gedrag is a-typisch gedrag, dit wil zeggen gedrag dat niet typerend is voor de diersoort. Probleemgedrag is eigenlijk niet meer dan normaal gedrag dat wordt ervaren als  storend. Het is dus een probleem voor de eigenaar, niet voor het dier zelf.

Met deze kennis in ons achterhoofd zoeken wij naar oplossingen voor ongewenst gedrag.  Bij Dierpraktijk Beest kunt u terecht voor advies op maat. Preventief, door te werken aan een goede relatie zodat problemen worden voorkomen. Maar ook curatief, als reeds problemen zijn ontstaan. Wij achterhalen de motivatie van bepaalde gedragingen en stellen in overleg met u een haalbaar trainingsplan op.

haan2

 

Dierpraktijk Beest werkt bij gedragsproblemen onder andere met Bach Bloesemtherapie.
Deze therapie, aangevuld met dierspecifieke maatregelen, werkt door middel van het 
aanbrengen van trilling, om balans te herstellen. Bach therapie gaat niet uit van fysieke symptomen, maar van de disharmonie in de psychische toestand. Het in balans houden ofwel in balans terugbrengen van de emotie en de ziel zijn dan ook de belangrijkste uitgangspunten van de Bach-therapie.