Dierpraktijk Beest maakt gebruik van verschillende natuurgeneeswijzen.

Natuurgeneeskunde bij dieren is eeuwen oud. Het uitgangsprincipe is het zelfgenezend vermogen van een dier.

 

Natuurgeneeskundig Consult

Dierpraktijk Beest werkt vanuit een holistische benadering (lees hier meer over onder tabblad ‘werkwijze‘).  Onze visie: “Het welzijn van een dier is mede afhankelijk van het al dan niet in balans zijn van verschillende lichaamsfuncties”.

Een disbalans uit zich in het fysieke-, mentale- en/of energetische lichaam. Blokkades worden veroorzaakt door situaties die op dat moment niet bij het leven van het dier horen. Denk hierbij aan voeding, onrust in de kudde/groep/roedel, te weinig uitdagingen, niet goed passende zadels, overvraagd worden, verkeerd ingezette trainingsmiddelen, teveel (goed bedoelde) preventieve zorg. Vaak zien we dat eenvoudige veranderingen in het dagelijkse leven van het dier al een aanzet geven om op eigen kracht te herstellen.
De voornaamste taak van Dierpraktijk Beest is hierbij: de omstandigheden voor uw dier gunstig maken opdat de natuurlijke krachten in het lichaam hun werk kunnen doen. Hiertoe leveren wij u een combinatie van maatregelen en middelen, specifiek gericht op de situatie van uw dier.
Wat wij uiteraard niet doen is de taak van uw dierenarts in zijn geheel overnemen. Zo vaccineren wij niet, voeren we geen medische ingrepen uit. Desalniettemin kan Dierpraktijk Beest juist na een bezoek aan uw dierenarts ondersteuning bieden. Bijvoorbeeld na een operatie/ castratie/ entingen kunnen wij veel voor uw dier betekenen. Natuurgeneeskunde bij dieren is ook complementair.  Bij ernstige, acute klachten verwijzen wij door naar een regulier dierenarts.

Maak een afspraak