Dierpraktijk Beest helpt u graag bij het zoeken naar een oplossing als uw dier ongewenst gedrag vertoont.

Wat zijn gedragsproblemen?

Gedrag bestaat uit alle handelingen die een dier verricht. Gedrag is diersoort specifiek. Probleemgedrag is niet hetzelfde als abnormaal gedrag. Abnormaal gedrag is a-typisch gedrag, dit wil zeggen gedrag dat niet typerend is voor de diersoort.

 

Gedragsproblemen bij dieren

Probleemgedrag is dus eigenlijk niet meer dan normaal gedrag dat wordt ervaren als  storend. Het is veelal een probleem voor de eigenaar, niet per se voor het dier zelf. Blaffende honden, sproeiende katten en ‘dominante’ paarden… Team Beest zoekt dé oplossing.

Met deze kennis in ons achterhoofd zoeken wij naar oplossingen voor ongewenst gedrag. Bij Dierpraktijk Beest kunt u terecht voor advies op maat. Preventief, door te werken aan een goede relatie zodat problemen worden voorkomen. Maar ook curatief, als reeds problemen zijn ontstaan.

Dierpraktijk Beest werkt bij gedragsproblemen onder andere met Bach Bloesemtherapie. Deze therapie, aangevuld met dierspecifieke maatregelen, werkt door middel van het aanbrengen van trilling, om balans te herstellen. Bach therapie gaat niet uit van fysieke symptomen, maar van de disharmonie in de psychische toestand. Het in balans houden ofwel in balans terugbrengen van de emotie en de ziel zijn dan ook de belangrijkste uitgangspunten van de Bach-therapie.

Wij streven ernaar de motivatie van bepaalde gedragingen te achterhalen en stellen in overleg met u een haalbaar trainingsplan op.

Maak een afspraak