De lente komt er weer aan!

detox paard detox hond reiniging hond reiniging paard

Tijd voor de ‘grote schoonmaak’, ook van het lichaam.
Er is geen mooier tijdstip om alle ‘rommel’ van het afgelopen jaar uit je systeem te werken dan nu. Dit geldt zeker ook voor je (huis)dier. Resten van ontwormingen, entingen en andere medicijnen hebben zich gedurende het jaar opgestapeld. Maar ook conserveringsmiddelen, kleurstoffen en smaakversterkers uit het voer zijn opgeslagen in het lichaam. Zware metalen en zelfs resten van (ingeademde dampen van) schoonmaakmiddelen, luchtverfrissers en dergelijke worden geabsorbeerd in het lichaam.

Tijd dus voor een reinigingskuur om zo het nieuwe jaar gezond in te gaan.

Reinigingskuur

Reinigen heeft tot doel lichaamsvreemde stoffen af te voeren. Reinigen van het lichaam kan met groene leem. Dit is een leemsoort die behalve een reinigende functie ook veel mineralen, spoorelementen en enzymen afgeeft aan het lichaam. Let op dat je een zongedroogde, biologische en superfijne variant gebruikt. Groene leem is overigens grijs.

Reinigen Detox Hond Paard Kat

Groene leem heeft een sterk uitdrijvende werking, het verwijdert alle lichaamsvreemde stoffen. Dit kan gevaarlijk zijn, bijvoorbeeld als je huisdier botpennen in zijn / haar lichaam heeft. Mogelijk worden zelfs chips uit het lichaam gedreven, hoewel wij deze ervaring (gelukkig) niet hebben.

In deze en enkele andere gevallen adviseren wij het gebruik van Chlorofyl (bladgroenkorrels). Dit product heeft een mildere werking. Het is wel duurder in gebruik.

In sommige gevallen raden wij een reinigingskuur af. Voor oude, zieke, hele jonge dieren kan een reinigingskuur te belastend zijn voor het lichaam. Krijgt uw dier reguliere medicatie? Of is uw dier net gevaccineerd? Dan is dit niet het moment om te reinigen (de medicatie/ vaccinatie wordt immers uit het lichaam gedreven).

Weerstand Verhogen

Het voorjaar gaat vaak gepaard gaat met verkoudheden, griepjes en andere aanslagen op het lichaam. Met de lente komt ook de rui. Dit vergt energie van het dier. Dierpraktijk Beest zet daarom altijd weerstandsverhogende middelen  in tijdens een reinigingskuur. Wij hebben Beest Boost gecreëerd om tijdens het reinigen het lichaam te ondersteunen. Een boost te geven dus!
Beest Boost bevat waardevolle essentiële oliën die helpen bij het aansterken van het lichaam.

Beest Boost Essentiële OlieEssentiële olie bevat de levenskracht van de plant, in geconcentreerde vorm.
Bij inname werken essentiële oliën direct versterkend op de organen, orgaanstelsels en het hele fysieke systeem.

Ga niet zelf experimenteren met essentiële oliën, hun werking is zeer krachtig. Verkeerd gebruik kan schadelijk zijn!

Beest Boost

Beest Boost is een 100% biologisch en natuurlijk product. Het bevat onder andere:

Bijen honing

  • Propolis | een product gemaakt door bijen, ook wel bijenbalsem genoemd. Propolis is een natuurlijk antibioticum met een brede spectrum werking. Versterkt & stimuleert het immuunsysteem.
  • Essentiële Tea Tree olie | werking op virussen, bacteriën en schimmels. Tea Tree is een sterke immuunstimulant. Het zet het lichaam aan tot het maken van antistoffen.
  • Essentiële Jeneverbes olie | Jeneverbes heeft onder andere een ontslakkende en bloedzuiverende werking.
  • En andere essentiële oliën.

Wil jij je dier reinigen en boosten met behulp van Beest Boost? Neem dan even contact met ons op.

Maak direct een afspraak

Verder lezen bij Nieuws & Info