Dierpraktijk Beest heeft zich gespecialiseerd in de voedingsbehoeften van individuele dieren. 

Wij hebben de relatie tussen spijsverteringsklachten en voeding in kaart gebracht. Onze ervaring is dat veel klachten ontstaan doordat de voeding niet goed op het specifieke dier is afgestemd.

 

Voeding 

Voedingsbehoeften verschillen per dier. Beschikbare meng- en speciaalvoeders zijn met zorg samengesteld en voldoen aan de behoeften van de diersoort, maar  de behoefte van het individu verschilt. Gevoeligheid voor bepaalde inhoudsstoffen geven regelmatig problemen. Door samenwerking tussen inhoudsstoffen en inwerking van medicijnen/ supplementen kunnen bijvoorbeeld tekorten ontstaan, hetgeen kan leiden tot klachten.
Naast de interactie van stoffen, bewerkingen die het voer heeft ondergaan (o.a. hakselen, verhitten, malen), de chemische samenstelling van het voer en het voerniveau spelen diergebonden factoren een rol in de mate waarin het voer wordt opgenomen door de darmwand.
Leeftijd, mate waarin een dier het voedsel kauwt, onderhoudsbehoefte, arbeid, groei, het handhaven van lichaamstemperatuur en eventuele dracht, melk-, ei- of wolproductie zijn onderdelen die tezamen de energiebehoefte van uw dier bepalen.

Spijsverteringsklachten

Veel voorkomende spijsverteringsklachten zijn het verminderd functioneren van de lever en/of nieren, maagzweren, koliek, diarree en braken. Allergieën, overgevoeligheid en voedselintolerantie kunnen ook oorzaak zijn van nare klachten. Uiteraard kunnen meerdere factoren een rol spelen. Heeft uw dier spijsverteringklachten? Of vermoedt u dat uw (huis)dier een probleem, waardoor de voedselopname niet optimaal is? Heeft uw (huis)dier last van diarree, nawateren, bloed in de ontlasting, te harde mest, etc.

Voedingsadvies

Optimaal voeren? Elk (huis)dier heeft baat bij een individuele rantsoenbepaling. Liefst vóór  klachten zich openbaren. Veranderingen in leefomgeving, prestatie en leeftijd zorgen voor verschuiving van behoeften.
Team Beest voorziet u graag van een persoonlijk voedingsadvies passend bij de behoeften van uw (huis)dier. Een geavanceerd rantsoen, garant voor optimale gezondheid!

Onze ervaring is dat de bereikbaarheid van een voer een belangrijke rol speelt in de gezondheid van een dier. Zo verschilt per diersoort, maar ook per individu, de behoefte om te zoeken naar het voer. De meeste dieren zullen in het wild het grootste deel van de dag bezig zijn met foerageren. Huisdieren zijn over het algemeen weinig tot geen tijd kwijt met het zoeken van voer. Zo wordt amper energie verbruikt en missen deze dieren al snel natuurlijke bezigheden. Hierdoor kunnen kwalen, verveling en ongewenst gedrag ontstaan.

Allergietest Voeding 

Wilt u zeker weten waar uw dier gevoelig voor is? Wij testen op voedselintolerantie voor honden, katten en andere dieren, zelfs paarden. Deze test voeren wij uit door middel van een bioresonantie meting. Hier vind je meer informatie: 

Team Beest helpt graag!

Maak een afspraak