Bach Bloesem Therapie maakt gebruik van de trilling van bloesems om zo balans op zielsniveau en emotioneel vlak te bewerkstelligen.
Verschillende soorten Bloesemtherapieën
Bloesemtherapie bestaat al heel lang. De maya’s en Aboriginals maakten hier gebruik van. Inmiddels is het globaal ‘herontdekt’ in de vorm van verschillende bloemtherapieën. Het principe is nog steeds hetzelfde. Bijvoorbeeld de “Australian remedies”. In de praktijk blijkt de werking hiervan echter nogal heftig voor Europese dieren. Welke therapie zet je in?
De Bach bloesemtherapie werkt het beste bij dieren uit ons klimaat. Die al generaties in Europa leven. Wanneer dieren geïmporteerd zijn bereik je het mooiste resultaat door bachbloesems uit het thuisland te gebruiken. Bij twijfel is het altijd beter om Bach bloesemtheapier in te zetten dan een andere bloesemtherapie. Hier geldt “liever ‘te soft’ behandelen dan te sterk”.
Het in balans houden ofwel in balans terugbrengen van de emotie en de ziel zijn dan ook de belangrijkste uitgangspunten van de Bach-therapie.
Lees hier meer over het ontstaan van Bach Bloesem Therapie.
Wanneer gebruik je Bach Bloesem Therapie?
Een uitgangspunt van de Bach Bloesem Therapie is dat hetzelfde soort dieren neigen naar een disbalans op hetzelfde emotionele vlak, met daarbij behorende klachten. Gelijke types ontwikkelen gelijke klachten.
Een ‘wagenwiel’ met 38 vakken weerspiegelt de indeling, waarbij ieder vak een emotie weergeeft. Elk vak refereert aan een trillingsniveau. Emoties zijn voortdurend in beweging, maar houden elkaar in evenwicht. Bij elk type dier overheerst een specifieke emotie. Een type zal als eerste in disbalans gaan op zijn of haar type emotie.
In ‘disbalans’ valt het type (en dus de typerende emotie) extra op. Met Bach breng je een trilling aan die tekort is.
Voorbeeld uit de praktijk:
Ursus is een machtig mooie hengst die wordt gebruikt in de fokkerij. Hij dekt jaarlijks ‘zijn’ merries, wordt uitgebracht in de sport en mag dagelijks even grazen aan de hand. Jarenlang ging dit goed. Ursus was af en toe lastig, maar de eigenaar deed dit af als hengstengedrag. Totdat hij enkele jaren geleden niemand meer in zijn buurt liet komen. Zijn vaste ruiter deed hij niks. Hij werd in een stal aan het einde van het gangpad gezet, zodat hij tot rust kon komen. Dit deed hij dan ook, hij stond uren voor zich uit te staren. Totdat er iemand langsliep, dan vloog hij zowat door de tralies van zijn stal om aan te vallen, oren plat in zijn nek en tanden ontbloot.
Na enkele keren koliek en steeds extremer en gevaarlijker gedrag heeft de eigenaresse mij gevraagd of ik eens wilde langskomen. Na een lang traject van maatregelen (zoals o.a. aanpassen van leefomstandigheden), TTouches en middelen (o.a. Bach bloesemtherapie) is hij een ander paard geworden. De kuur van geselecteerde Bach bloesems heeft Ursus geholpen mentaal weer in balans te komen. De scherpe kantjes verdwenen. Het belangrijkste was dat Ursus te lang heeft afgeweken van zijn hoofdlijn. Zijn leven sloot totaal niet aan bij zijn ‘ziel’.
Dieren (en mensen) die te lang afwijken van hun hoofdlijn worden ziek. Eerst mentaal vervolgens fysiek.
Heeft uw (huis)dier last van klachten en denkt u na het lezen van dit artikel dat Bach Bloesem Therapie wel eens de uitkomst zou kunnen bieden? Schroom niet om contact op te nemen. Wij staan voor u en uw dier klaar.