De lente komt eraan, voorjaarskriebels!

Wat betekent dit voor uw dier?

Over het algemeen gaan dieren na de winter vaker naar buiten. Konijnenhokken en caviahokken worden weer buiten geplaatst. Paarden gaan langer naar buiten, de wei weer in! Honden worden ‘s avonds langer uitgelaten.

Voor de meeste diersoorten is het na een lange winter een hele omschakeling om weer fris aan de lente te kunnen beginnen. Niet alleen vergt het energie, zoals bijvoorbeeld de rui. Hormonen spelen op, katten worden krols en gaan op verkenning.

Het is niet verwonderlijk dat net zoals bij aanvang van de herfst ook het begin van het voorjaar gepaard gaat met griepjes en verkoudheden.

Het voorjaar en najaar zijn dan ook bij uitstek geschikte periodes voor de (half)jaarlijkse gezondheidscontrole van uw dier!

natuurgeneeskunde voor honden

Dierpraktijk Beest verzorgt de ‘APK’-keuring van uw (huis)dier.

Door middel van een uitgebreid fysiek onderzoek stellen wij de gezondheidstoestand van uw dier vast.
Zo kunnen we eventuele aandachtspunten tijdig constateren. Bijvoorbeeld huidproblemen, eventueel tandsteen of andere aandachtspunten.

Dierpraktijk Beest controleert de lymfeklieren, CRT (capillary refill time), turgor en tonus. Daarnaast kijken wij ook naar de slijmvliezen, het gebit, nagels/ hoeven en voedingstoestand.

Indien nodig zullen wij maatregelen en/of middelen voorschrijven om uw dier in optimale gezondheid te houden.

Door een (half)jaarlijkse gezondheidscontrole kan uw huisdier in optimale gezondheid aan het voorjaar beginnen.

Tip Dierpraktijk Beest | Combi ‘APK’ & Voedingsadvies

Optimaal voeren? Elk (huis)dier heeft baat bij een individuele rantsoenbepaling. Liefst vóór  klachten zich openbaren. Veranderingen in leefomgeving, prestatie en leeftijd zorgen voor verschuiving van behoeften. Ook seizoensveranderingen hebben invloed op voedingsaanbod en voedingsbehoeften. Team Beest voorziet u graag van een persoonlijk voedingsadvies passend bij de behoeften van uw (huis)dier. Een geavanceerd rantsoen, garant voor optimale gezondheid! Meer lezen over voeding: Voeding & Spijsverteringsklachten

Combineer de ‘APK’ keuring met een voedingsadvies voor uw (huis)dier. Zo kan uw (huis)dier gezond de lente in!

Maak een afspraak Verder lezen bij Nieuws & Info