Ergens klopt er iets niet. Je lieve, energieke viervoeter lijkt ‘anders’. Het is niet heel ernstig en de dierenarts inschakelen lijkt niet nodig. Want je (huis)dier is niet ziek. Maar ook niet topfit…

We willen allemaal het beste voor ons dier. Althans dat hoop ik! Dus als je dier opeens niet zo lekker in zijn/ haar vel zit, maak je je zorgen. Het voelt niet goed. Je vraagt je allerlei dingen af. Is hij ziek, heeft ze iets verkeerds gegeten? De oorzaak is vaak onbekend, of misschien zelfs helemaal afwezig.

 

Vage klachten | Paard

Vage Klachten Paard

Je paard was altijd voorwaarts en nu opeens niet meer. Zijn gangen lijken wat stram. Of inbuigen gaat niet echt meer lekker. De zadelmaker is er al bij geweest, niks aan de hand. Maar toch lijkt je paard minder plezier te hebben in het werken. Of blijft hij dat rare kuchje houden als je aangaloppeert. Loopt kreupel tijdens het rijden, maar in de weide is er niks te zien. Zo zijn er tal van vage klachten mogelijk. Soms is het langer aan de gang, zoals bijvoorbeeld huidproblemen, maar soms komen klachten spontaan opzetten. Je kunt je vinger er niet opleggen. Maar je weet wel dat er ‘iets’ niet klopt.

Herken je dit? En zou je graag eens naar je paard laten kijken? Dan is een consultafspraak bij jou op stal een goed idee. Door samen te kijken naar álle aspecten die van invloed kunnen zijn op de gezondheid van je paard komen we tot de kern van de klacht en heeft het plan van aanpak grote kans van slagen.

 

Vage klachten | Hond

Vage Klachten Hond

Je hond was altijd vrolijk en opgewekt. Wilde graag spelen of een wandeling maken. Maar de laatste tijd niet. Er lijkt niks aan de hand en je zit met de handen in het haar. Wat is er toch? Soms kan een hond gedurende langere tijd klachten hebben waar hij zelf geen last van lijkt te hebben. Maar jij wel! Slechte adem bijvoorbeeld! Of heeft je hond de laatste tijd rare plekken in zijn vacht? Wil ze de auto niet inspringen? Opeens veel last van de hitte of angstig in bepaalde situaties? Dit zijn slechts enkele voorbeelden van vage klachten. Er zijn tal van problemen die opeens kunnen opspelen zonder dat er een oorzaak lijkt te zijn.

Maak jij je soms zorgen, omdat je hond niet 100% topfit is? En zou je graag eens naar je hond laten kijken? Dan is een consultafspraak een goed idee. Door samen te kijken naar álle aspecten die van invloed kunnen zijn op de gezondheid van je hond komen we tot de kern van de klacht en heeft het plan van aanpak grote kans van slagen.

 

Vage Klachten Kat

Cavia | Ezel | Geit | Kat | Koe | Konijn |Schaap of Varken

Heb je een ander dier dan een hond of paard, maar herken je je in dit probleem? En wil je graag deskundig advies? Aarzel dan ook zeker niet om een afspraak te maken.

 

Maak direct een afspraak

Verder lezen bij Nieuws & Info