In gebruikelijke reguliere geneeskunde (allopathie) worden de symptomen behandelt. Het is een geneeswijze waarbij een ziekte wordt bestreden met een geneesmiddel dat de symptomen tegenwerkt. Bijvoorbeeld bij een maagzweer wordt een middel voorgeschreven wat de maagzuurproductie remt. Hoewel de oorzaak NIET wordt aangepakt is er (meestal) snel resultaat te zien. Helaas komt de klacht veelal terug, de oorzaak bestaat immers nog!
Waar bovenstaande middelen de symptomen onderdrukken, bieden zij dus niet de ware oplossing. De symptomen worden onderdrukt, het dier lijkt genezen (want de klacht is tijdelijk niet zichtbaar), maar het ziekteproces wordt dieper het dier ingedrukt. Nu zult u zich misschien afvragen wat dit betekent? Door onderdrukking merkt u niet dat uw dier ziek is, op de lange termijn komen de klachten echter terug. Zolang de symptomen telkens onderdrukt worden, zullen deze terugkeren, het dier zoekt naar een mogelijkheid om daadwerkelijk te genezen. Langdurige onderdrukking kan ertoe leiden dat een andere kwaal ontwikkelt. Onderzoek wijst bijvoorbeeld uit dat onderdrukking van eczeem kan leiden tot het optreden van luchtwegklachten.
Een ander risico is dat bij stopzetting van medicatie, of bijvoorbeeld een speciaal- /dieetvoer, de ziekteverschijnselen terug komen. In het dier zelf heeft namelijk geen verandering plaatsgevonden, het ziektebeeld werd enkel onderdrukt.

Klassieke Homeopathie

In de klassieke homeopathie daarentegen gaat men uit van de ziekte en het totale dier.

“ Waarbij het ‘gelijke met het gelijkende wordt bestreden’”.

Hierbij wordt uitgegaan van de levenskracht van uw (huis)dier: het zelfherstellend vermogen (grondlegger van de Homeopathie S. Hahnemann noemt dit “dynamis”). Volgens de klassieke homeopathie bestaat iedere ziekte uit een specifieke, ziekelijk, dynamische disharmonie van de levenskracht.

Dierenpraktijk Beest

Dierpraktijk Beest & Homeopathie

Dierpraktijk Beest gaat hoofdzakelijk uit van individuele kenmerken van uw (huis)dier, ondersteund door uitslagen van het fysieke onderzoek.
Behandeling van het totale dier (lichaam en geest) kan alleen plaatsvinden als het totale dier betrokken wordt tijdens het consult. Dierpraktijk Beest zet klassieke homeopathie in om uitgaande van het totale dier een middel voor te schrijven. Zo is een constitutiemiddel een homeopathisch geneesmiddel dat past en werkt op een individueel (huis)dier, specifieke fysieke, mentale en energetische aspecten worden meegenomen in het onderzoek.
Omdat Dierpraktijk Beest handelt volgens holistisch perspectief, en dus uitgaat van het totale dier, kan inderdaad het dier (in plaats van de symptomen) genezen worden. Lees verder onder kopje werkwijze

Maak direct een afspraak Verder lezen bij Nieuws & Info