Oud & Nieuw komt er weer aan. Voor veel hondeneigenaren een ramp. Een beetje angst lijkt niet erg, maar wat als uw hond dagen niet eet en ergens in een hoekje ligt te hijgen?

Medicatie of geen medicatie?

Alles heeft zijn voordelen en nadelen. Als uw hond de jaarwisseling rustig doorkomt met behulp van medicatie lijkt dit soms een betere oplossing dan een hond die dagen van te voren (en soms dagen na oud & nieuw) van slag is.

vuurwerk bang hond

Indien u besluit chemische middelen in te zetten, lees dan altijd goed de bijsluiter. Sommige middelen zijn schadelijk en kunnen leiden tot grotere trauma’s.
Zoals bijvoorbeeld: Vetranquil. Dit middel werkt verdovend, de symptomen van angst zijn niet zichtbaar. Uw hond is dus WEL bang, alleen KAN hij niks. De Koninklijke Hondenbescherming waarschuwt voor een vuurwerkpil die te koop zou zijn bij de Aldi en op internet. Deze vuurwerkpil bevat acepromazine. Dit narcosemiddel heeft tevens een sederende  werking. Daarnaast werkt het geluidsversterkend. Uw hond is niet alleen verdoofd, maar de knallen komen extra hard aan. Met als gevolg dat de vuurwerkangst alleen maar groter wordt. Honden raken gestrest en lopen juist een trauma op.

Training

Door middel van training kunt u uw hond nu alvast ‘oud & nieuw’ proof maken. Op tijd beginnen is in dit geval meer dan het halve werk. Start dus niet begin december, maar liever  al in juni! Wij helpen u graag een passend trainingsschema op te stellen. Denk hierbij aan de vuurwerk en/of onweer cd’s en natuurlijk andere praktische tips. Dit trainingsschema in combinatie met bijvoorbeeld een Bach receptuur specifiek voor uw hond, ondersteunt uw hond. Ook juist nu, tijdens het trainen. De middelen die Dierpraktijk Beest inzet zijn passend bij zijn/ haar klacht en bij het fysieke, emotionele en energetische beeld van uw hond. Tevens streven wij ernaar 100% biologische middelen te gebruiken.

Deze maatregelen zorgen samen met de juiste middelen voor een gezellig en ontspannen Oud & Nieuw!

 

Maak direct een afspraak

Verder lezen bij Nieuws & Info